Arthaus bringer Christian Petzolds kritikerroste Phoenix til Norge

Christian Petzolds siste film, Phoenix, har fått overstrømmende kritikker helt siden den første pressevisningen i Tyskland, og rasket med seg FIPRESCI-prisen under San Sebastián International Film Festival i september. Nå har Arthaus – som distribuerte hans forrige film Barbara – sørget for at nordmenn får se Phoenix på kino neste år.

Med Phoenix samarbeider Petzold og skuespiller Nina Hoss for sjette gang. Som i Barbara spiller Hoss den bærende hovedrollen. Manuset er skrevet av nylig avdøde Harun Farocki, i samarbeid med Petzold, og Phoenix ble dermed deres siste samarbeid.

På distributøren Arthaus‘ nettsider kan man lese følgende om filmens handling:

Juni 1945. Alvorlig skadet, og med ansiktet ødelagt, vender den overlevende konsentrasjonsleir-fangen Nelly tilbake til Berlin for å finne ektemannen Johannes, hennes store kjærlighet. Da de to omsider møtes kjenner han henne ikke igjen. Alle tror hun er død. Nelly reiser seg fra asken. Hun ønsker seg ikke et nytt liv, men vil ha sitt gamle tilbake. Det er likevel én ting som plager henne mer enn noe annet: Kan det stemme, de skumle ryktene om at det var Johannes som overga henne til nazistene?

*

Phoenix har foreløpig premieredato 13. februar 2015.