Åpenhjertig Spielberg i videointervju med 60 minutes om Lincoln

Lincoln blir Steven Spielbergs 27. film, og i et ferskt intervju med TV-programmet 60 minutes snakker Spielberg om bl.a. dette prosjektet og hvordan hans filmkarriere har utviklet seg frem til i dag.

Det er ingen hemmelighet at Steven Spielberg er en filmregissør som står våre hjerter nær her på Montages – noe som har blitt godt dokumentert, blant annet i Filmfrelst-episoden som utelukkende handler om Spielberg, og gjennom flerfoldige artikler og diskusjoner om hans nye (og tilbakeblikk på hans eldre) filmer.

I det 14 minutter lange videointervjuet med 60 Minutes limt inn nedenfor får vi møte en litt annen Spielberg. Han snakker mer enn vanlig om sin familiebakgrunn, om inspirasjonen for tematiske elementer som senere har blitt spielbergske kjennetegn. Journalisten har dessuten satt seg ned med Spielbergs foreldre (begge over 90 og i tilsynelatende god form), og de trådene som trekkes fra Spielbergs forhold til disse og videre helt frem til hans ønske om å lage Lincoln, gjør dette til et riktig så severdig klipp.

Lincoln har premiere i USA om noen uker, og i Norge 1. februar 2013.