Andrea Sand Gustavsons Girl plukket ut til BAFTA-godkjente Aesthetica Short Film Festival

Blant flere tusen påmeldte kortfilmer, er det en glede å melde at norske Andrea Sand Gustavsons Girl er plukket ut til den BAFTA-godkjente festivalen Aesthetica Short Film Festival (ASFF), som går av stabelen fra og med 3. november i York, England.

ASFF, som går sin sjette årgang i møte førstkommende torsdag, viser omlag 400 kortfilmer fra hele verden; både fiksjon, animasjon, dokumentar, motefilm, musikkvideo, reklame mm. Filmene konkurrerer i en rekke kategorier.

Girl har sluppet gjennom nåløyet, og blitt plukket ut til å delta i kategorien «Experimental», som av festivalen beskrives slik: «Refusing to be de ned by a particular genre, the all-encompassing experimental label simply sets cinema – and its audience – free. Come along for a journey into the accelerating minds of today’s innovators.»

Det begynner å bli en stund siden Gustavson viste Girl (2014) for første gang. Hva slags reise har filmen hatt siden den ble ferdigstilt? Hva betyr det for regissøren at den er tatt ut til ASFF? Gustavson er entusiastisk overfor Montages:

«Jeg føler at filmen har vokst med tiden og ettersom tiden har gått har den blitt en en del av meg og hvem jeg er som filmskaper. I dag jobber jeg med en coming of age-historie i samme landskap.

Filmen har hatt en veldig lang reise, bokstavelig talt. Den har vært både i Kina, Los Angeles, New York, Tokyo og Trondheim. Jeg føler på en måte at den lever sitt eget liv, men når jeg får muligheten til å delta på reisen, sånn som nå, synes jeg det er veldig spennende.

Det betyr veldig mye for meg at den er tatt ut til ASFF – jeg får større selvtillit som filmskaper og blir inspirert til å fortsette langs det sporet jeg begynte på med Girl

Maria Grazia Di Meo spiller hovedrollen i «Girl»
Maria Grazia Di Meo spiller hovedrollen i «Girl».

I sin omtale av kortfilmen, i anledning fjorårets Grønnskjerm-visning, skrev Montages-redaktør Lars Ole Kristiansen:

«Girl fanger en bestemt sinnsstemning, uten å ty til klisjéfulle, overtydelige fortellergrep. Andrea Sand Gustavson er ikke interessert i å forløse dramaet for oss. (…) Ved å holde tilbake informasjon og samtidig la oss få tilbringe mye tid med hovedkarakteren, slik at vi kan ta omgivelsene og atmosfæren inn over oss, lykkes Girl med å etterlate uavklarte følelser hos tilskueren.»

Vi gratulerer Gustavson med å ha blitt plukket ut til denne prestisjetunge festivalen. Under kan du se Girl i sin helhet.

*

girl (2014) from Andrea Sand Gustavson on Vimeo.