Aksel Hennie er tysk astronaut i teaseren til Ridley Scotts The Martian

Ridley Scott er produktiv som aldri før, og selv om de siste filmene hans har underveldet mange – til og med trofaste fans – knyttes det store forventninger til science fiction-filmen The Martian. I kveld ble den første teaseren til filmen sluppet på nett.

The Martian er basert på Andy Weirs anerkjente debutroman, og kan skryte av en imponerende rollebesetning, bestående av blant andre Matt Damon, Jessica Chastain, Kate Mara, Chiwetel Ejiofor, Sean Bean, Jeff Daniels, Michael Peña, Mackenzie Davis – samt vår egen Aksel Hennie. Sistnevnte dukker opp i teaseren og blir introdusert som en tysk astronaut.

Snutten tar oss med på innsiden av romskipet Hermes – en setting Scott tidligere har utforsket i Alien og Prometheus. Videodagbok-formatet og den sentimentale bakgrunnsmusikken gir oss følelsen av en varm, karakterdrevet science fiction-film, i samme landskap som Interstellar og Sunshine. Om filmen kan måle muskler med disse, gjenstår å se; ingenting hadde gledet oss mer enn en ny triumf for Scott, men foreløpig er det vanskelig å danne seg et skikkelig inntrykk av prosjektet.

The Martian blir å se på norske kinoer fra og med 27. november.

*

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 4 kommentarer

 1. Geir J. Olsen sier:

  Vanskelig å si mye basert på dette klippet, men sammenlignet med filmer som Gravity og Interstellar virker The Martian på dette grunnlaget som en middels tv-film!

  Håper dette kun er promo-materiale som ikke er med i ferdige filmen, ellers lurer jeg virkelig på om alderen har fullstendig innhentet Sir Ridley. Uansett hyggelig med Hennie i stadig nye internasjonale roller. Tross hva enkelte andre surpotter i Norge måtte mene har jeg fortsatt til gode å se Hennie gjøre en dårlig jobb.

  • Tipper dette er rent promomateriale som ikke er hentet fra selve filmen, litt som Peter Weyland/TED-videoene i forkant av PROMETHEUS (vet at vi er polare motsetninger når det kommer til den filmen, men håper vi kan enes om det geniale i promokampanjen).

   Jeg synes også dette var litt fint, faktisk. Et lite «tranche-de-vie» av livet ombord på skipet som forhåpentligvis bærer bud om et realistisk uttrykk (badet i Scotts visualitet) i selve filmen.

 2. Geir J. Olsen sier:

  Jo dette klippet er fint men har allerede sett liknende «ekte/hei sveis og hilsen fra verdensrommet»-klipp som er gjort bedre enn dette tidligere og fra «mindre» filmer. Forventet mer original promo fra Sir Ridley. Håper på en langt mer spennende trailer :)

  • Ja, også sett det før. Blant annet i den glimrende sleeper-hiten EUROPA REPORT fra 2013 eller i den usolgte piloten til VIRTUALITY. Og flere. Uansett leverer traileren så til DE GRADER, jf. den andre nyheten vi nettopp publiserte.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>