Aksel Hennie er tysk astronaut i teaseren til Ridley Scotts The Martian

Ridley Scott er produktiv som aldri før, og selv om de siste filmene hans har underveldet mange – til og med trofaste fans – knyttes det store forventninger til science fiction-filmen The Martian. I kveld ble den første teaseren til filmen sluppet på nett.

The Martian er basert på Andy Weirs anerkjente debutroman, og kan skryte av en imponerende rollebesetning, bestående av blant andre Matt Damon, Jessica Chastain, Kate Mara, Chiwetel Ejiofor, Sean Bean, Jeff Daniels, Michael Peña, Mackenzie Davis – samt vår egen Aksel Hennie. Sistnevnte dukker opp i teaseren og blir introdusert som en tysk astronaut.

Snutten tar oss med på innsiden av romskipet Hermes – en setting Scott tidligere har utforsket i Alien og Prometheus. Videodagbok-formatet og den sentimentale bakgrunnsmusikken gir oss følelsen av en varm, karakterdrevet science fiction-film, i samme landskap som Interstellar og Sunshine. Om filmen kan måle muskler med disse, gjenstår å se; ingenting hadde gledet oss mer enn en ny triumf for Scott, men foreløpig er det vanskelig å danne seg et skikkelig inntrykk av prosjektet.

The Martian blir å se på norske kinoer fra og med 27. november.

*