Filmfrelst #557: Cannes 2023, del 1

Cannes 2023: Årets utgave av filmfestivalen i Cannes er i gang, og i denne første festivalpodkasten samles våre utsendte for å diskutere et knippe titler vi har sett i starten av årets hovedprogram. 

Verdens viktigste filmfestival er som vanlig kilde til en våryr glede for oss i Montages, og etter å ha kastet oss inn i kinosalene langs Croisetten fra og med første festivaldag, kan vi rapportere at denne årgangen allerede har vist seg å være veldig god, og i denne første av årets Cannes-episoder får vi trukket frem noen av høydepunktene (pluss én stor skuffelse).

Samtalen nedenfor er helt uten spoilere, og inkluderer våre tanker og reaksjoner på filmer så forskjellige som Indiana Jones and the Dial of Destiny (av James Mangold) og Simple comme Sylvain (av Monia Chokri), samt dokumentarene Youth (av Wang Bing) og Four Daughters (av Kaouther Ben Hania).

Ved mikrofonene i Cannes sitter Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen og Pernille Middelthon.

God lytting!