Den norske filmskolen arrangerer digital bransjedag på Montages torsdag 18. juni

Eksklusivt: Torsdag 18. juni får Den norske filmskolens rykende ferske eksamensfilmer premiere her på Montages, i forbindelse med at skolens sedvanlige bransjedag i Oslo erstattes av en digital presentasjon.

Annethvert år arrangerer Den norske filmskolen (DNF) en bransjedag i forbindelse med premierene på avgangskullenes eksamensfilmer. Som et resultat av korona-situasjonen, ble det tatt en beslutning om å gjøre årets utgave digital, og til Montages’ store glede henvendte DNF seg til oss. Så det er ikke uten stolthet vi nå eksklusivt skal presentere resultatene av tre års skolegang, fra studentene ved landets fortsatt mest prestisjetunge filmutdanning.

I tillegg til de tolv eksamensfilmene (seks fiksjon, seks dokumentar), arrangeres det direktesendte debatter om bærekraftig produksjon og talentutvikling. Blant deltagerne finner vi profilerte navn som produsent Thomas Robsahm (Oslo Pictures), Mette Damgaard-Sørensen (kunstnerisk leder, New Danish Screen) og produsent og avdelingsdirektør ved NFI Lars Løge.

Disse seansene vil bli strømmet live på Montages i tidsrommene som står oppført på programmet. Den digitale loungen med direktesendinger her på Montages vil være åpen fra klokken 09.30 til 17.30. Selv om eksamensfilmene også får sin premierer i dette tidsrommet, vil de også være tilgjengelige for påsyn i én uke. (NB: Kun for seere i Norge og fra Montages.no.)

I sin pressemelding om arrangementet skriver skolen: «De unge, nye stemmene forteller historier som både rører og utfordrer perspektiver i samfunnet i dag. Filmene omfavner alt fra digital kjærlighet i camming-miljøet, utfordringer et norsk-islamsk kjærlighetsforhold kan medbringe, et første møte med sin biologiske far, alderdom og vennskap.»

Vi gleder oss! Arrangementet er gratis og åpent for alle i landet. Nedenfor kan du gjøre deg kjent med detaljene i programmet. Her på Montages vil vi også i etterkant av bransjedagen publisere kritiske gjennomganger av filmene.

*

«Om litt» (Eksamensfilm fra Den norske filmskolen 2020).

Program

09.30: Introduksjon ved Karin Julsrud

09.45: Kort introduksjon av teamene:
Fuckings adoptert
ROSANAZI
Cam Boy
Vennligst vent
Papapa
Stolt
Vi er her
Et stille hav
When Ordinary Life Shackles Me
Norsk couscous
Om litt
Made in Skene

10.30: Fuckings adoptert (dokumentar), 11.00: Cam Boy (fiksjon)

10:30: ROSANAZI (fiksjon), 11.00: Vennligst vent (dokumentar)

11.30: Samtale med studentene via Zoom

12.00: Papapa (fiksjon), 12.30: Vi er her (dokumentar)

12.00: Stolt (dokumentar), 12.30: Et stille hav (fiksjon)

13.00: Samtale med studentene via Zoom

13.30: When Ordinary Life Shackles Me (dokumentar), 14.00: Om litt (fiksjon)

13.30 Norwegian Couscous (fiksjon), 14.00: Made in Skene (dokumentar)

14.30: Samtale med studentene via Zoom

15.00: Grønn samtale med Mads Rønning Astrup (moderator), Catrine Skotte (produsent, SAM Productions og bærekraftsansvarlig på Ragnarok) og Jeppe Wowk (produsent student, DNF).

16:00: Talentdebatt med Mette Damgaard-Sørensen (kunstnerisk leder, New Danish Screen), Øyvind L. Eriksen (produsent student, DNF), Kristine Ann Skaret (produsent, Stray Dog), Thomas Robsahm (produsent, Oslo Pictures, Lars Løge (NFI) og Erika Calmeyer (regissør). Rushprint-redaktør Kjetil Lismoen er moderator.