Den norske filmskolen 2020: Fuckings adoptert

Annethvert år arrangerer Den norske filmskolen (DNF) en bransjedag i forbindelse med premierene på avgangskullenes eksamensfilmer. Som et resultat av korona-situasjonen, ble det tatt en beslutning om å gjøre årets utgave digital. Dette innebærer at eksamensfilmene får eksklusiv premiere på Montages. Live-sendingen med paneldebatter og seminarer er kun tilgjengelig 18. juni, men eksamensfilmene blir liggende ute en hel uke.

*

Skal du finne dine “ekte” foreldre? Therese og Nora har ingen planer om det. De er begge adopterte fra India og kom til Norge som babyer, men har aldri snakket sammen om adopsjon. I Fuckings adoptert inviterer regissøren Nora sin barndomsvenninne Therese inn i en boks. Her maler de huden sin hvit, lærer hverandre og sloss, og prøver å finne ut hvorfor det er så vanskelig å si høyt “Jeg er adoptert!”

Spilletid: 22 min 32 sek
Dokumentar

Medvirkende:
Therese
Nora Nivedita Tvedt

Filmskolens studenter:
Regissør – Nora Nivedita Tvedt
Fotograf – Jan Bastian Muñoz Marthinsen
Klipper – Andreas Øhman
Lyddesigner – Magnus Haukaas

*

Møt filmskaperne på Zoom:

Nora Nivedita Tvedt
Zoom-link
Passord: nora

Andreas Øhman
Zoom-link
Passord: andreas

Jan Bastian Muñoz Marthinsen
Zoom-link
Meeting ID: 754 3330 0534
Passord: janbastian