Filmfrelst

Filmfrelst #235: Et helt halvt år

Jojo Moyes‘ roman Et helt halvt år har solgt over 650 000 eksemplarer i Norge. Adaptasjonen, med Emilia Clarke og Sam Claflin i hovedrollene, tiltrekker seg flere besøkende enn noen annen kinofilm i år. Hva er den med denne fortellingen som appellerer så sterkt til så mange?

Et helt halvt år er en såkalt «kioskvelter» det er lett å ha fordommer mot, men vi møtte filmen med et åpent sinn, uten å vite noe særlig om historien på forhånd, i en fullsatt kinosal, med synlig berørte tilskuere. I denne podkasten diskuterer vi rollefigurene og hvilke fortellergrep som anvendes; hva som fungerer og hva som er problematisk.

Ved lydopptakeren sitter Lars Ole Kristiansen og Roskva Koritzinsky.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>