Filmfrelst #224: Beyoncés Lemonade

Superstjernen Beyoncé slapp nettopp sitt nye «visual album», Lemonade, som i tillegg til de 12 låtene også presenteres som en timelang film. Vi samler et podkastpanel for å diskutere filmen og Beyoncés utvikling som artist.

Beyoncé er for mange selve innbegrepet på perfeksjon, men hva skjer når den tilsynelatende idyllen slår sprekker; når Beyoncés privatliv blir utlevert på en helt annen måte enn tidligere? Med prosjektet Lemonade forsøker Beyoncé å finne et språk, både auditivt og visuelt, for svik og skuffelse. Samtidig er hun mer aggressivt formidlende enn tidligere – like opptatt av å vende blikket utover som innover.

I denne podkasten diskuterer vi Lemonade som en film, samtidig som vi ser tilbake på Beyoncés karriere som artist og popkulturelt ikon. (Filmen og albumet er foreløpig kun tilgjengelig via Tidal og iTunes, men slippes på fysisk format 6. mai, bl.a. på Platekompaniet.)

Ved mikrofonene sitter forfatter Roskva Koritzinsky, samt Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen.

God lytting!

*

Skjermbilde 2016-05-02 kl. 11.52.15

*