Filmfrelst

Filmfrelst #224: Beyoncés Lemonade

Superstjernen Beyoncé slapp nettopp sitt nye «visual album», Lemonade, som i tillegg til de 12 låtene også presenteres som en timelang film. Vi samler et podkastpanel for å diskutere filmen og Beyoncés utvikling som artist.

Beyoncé er for mange selve innbegrepet på perfeksjon, men hva skjer når den tilsynelatende idyllen slår sprekker; når Beyoncés privatliv blir utlevert på en helt annen måte enn tidligere? Med prosjektet Lemonade forsøker Beyoncé å finne et språk, både auditivt og visuelt, for svik og skuffelse. Samtidig er hun mer aggressivt formidlende enn tidligere – like opptatt av å vende blikket utover som innover.

I denne podkasten diskuterer vi Lemonade som en film, samtidig som vi ser tilbake på Beyoncés karriere som artist og popkulturelt ikon. (Filmen og albumet er foreløpig kun tilgjengelig via Tidal og iTunes, men slippes på fysisk format 6. mai, bl.a. på Platekompaniet.)

Ved mikrofonene sitter forfatter Roskva Koritzinsky, samt Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen.

God lytting!

*

Skjermbilde 2016-05-02 kl. 11.52.15

*

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 5 kommentarer

 1. Mads sier:

  Finner ikke denne episoden i iTunes..

 2. Asle Thu sier:

  Så fint at dere laget en episode om Beyonce. Jeg har vært stor fan av Beyonce siden hun var med i Destiny’s child, og skuffelsen var stor da jeg fikk høre at de ikke skulle fortsette. Men jeg har også vært stor fan av Beyonse som soloartist, og har kjøpt albummene etter hvert som de har kommet. Og fikk veldig lyst til å se life is but a dream. Jeg har hørt på lemonade i over 2 uker allerede, og hun prøver på nye sjangre men må nok innrømme at jeg liker best de 3 første. Four er bra og det forrige er ganske bra. Og selvfølgelig er det fine sanger på lemonade og, men håper hun går tilbake til det hun er best på.

 3. Mads sier:

  Hva synes dere om «Black Is King»?

  • Beyoncés nye auteurverk? Den har vi på radaren! Men ettersom den er i distribusjon på Disney+, slippes den vel da først i Norge samtidig som tjenesten, 15. september?

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>