Ny trailer til The Dark Knight Rises

I går kveld presenterte Christian Bale, Gary Oldman, Joseph Gordon-Levitt og regissør Christopher Nolan en rykende fersk ansamling klipp fra The Dark Knight Rises under MTV Movie Awards, som i mine øyne kvalifiserer til å bli omtalt som en fullblods trailer. Og kanskje den beste sålangt – selv i rusten kvalitet.

De begeistrede reaksjonene har ikke latt vente på seg, og rundt omkring på nettet registrerer man at fansen opplever at denne nye snutten i større grad innfrir forventningene om en actionfylt og episk avslutning, samtidig som den ivaretar det emosjonelle, melankolske fra forrige trailer (som vi skrev om her). Den som virkelig eier dette halvannet minuttet for meg, er Anne Hathaways ubeskrivelig sexy kattekvinne. Figuren virker både sårbar og sterk, yndig og truende på en og samme tid – en krevende kombinasjon Michelle Pfeiffer alltid vil huskes for å ha mestret i Tim Burtons Batman Returns. Bane får også mer spillerom denne gangen, og endelig føler jeg meg helt trygg på at den eksentriske stemmen hans vil fungere.

Når mange ser ut til å være skuffet over Ridley Scotts ihjelpromoterte Prometheus (dog ikke undertegnede, som elsket den), borger det for at Christopher Nolan nok en gang gjør seg til herre over kinosommeren. Samtidig er det ikke utenkelig at The Dark Knight Rises også rammes av «Prometheus-komplekset»: The Dark Knight var så fenomenal og universelt elsket at det nesten er dumdristig å forestille seg at suksessen kan gjentas sånn helt uten videre. Desto mer utenkelig er det at Nolan skal overgå seg selv, men samtidig er det jo nettopp det enhver fans drømmer om når han eller hun legger all fornuft til side og nynner til Zimmers tema i søvne. Selv forsøker jeg å møte The Dark Knight Rises med store, men ikke hysteriske forventninger – så kan jeg heller bli feid over ende om filmen faktisk er et mesterverk.

Det rapporteres at The Dark Knight Rises blir hele 2 timer og 45 minutter lang, og at scenene fra Ang Lees Life Of Pi som skapte stormende jubel under årets CinemaCon skal vises foran filmen når den endelig får premiere 20. juli. (Her i Norge må vi riktignok vente fem dager til).

Apropos Christopher Nolan, skriver vår favorittblogg The Playlist i dag at regissørens tidligere planlagte Howard Hughes-film er lagt på is, men at han til gjengjeld er åpnere enn noensinne om sin interesse for å regissere en James Bond-film. Om Sam Mendes‘ innsats i høstens Skyfall igangsetter en trend der prestisjeregissører tar hånd om franchisen videre, er Nolan et opplagt valg – han er selverklært Bond-fan og var åpenbart inspirert av sin favoritt On Her Majestys Secret Service når han orkestrerte de overdådig snøkledde actionscenene i Inception. Likevel ser ikke drømmen ut til å gå i oppfyllelse i aller nærmeste fremtid:

In the Empire interview, Nolan reiterates that he’s serious about the prospect, and even says he’s met with the franchise’s producers at some point in the past, but cautions that «It would have to be the right situation and the right time in their cycle of things.» To us, that would seem to suggest that Nolan would only like to take up the reins if he got to make a fresh start, including casting a new Bond, so as long as Daniel Craig is wearing the tux, we wouldn’t hold up hope for a Nolan Bond. But maybe the next time they decide to shake things up…

I tillegg til MTV-traileren, har det også blitt sluppet en ny tv-spot, og for et par uker siden kunne vi feste blikkene våre på en bombastisk kinoplakat som indikerer at Nolan & co neppe avslutter trilogien uten smell: