Ny plakat til The Expendables 2

Hvis du er som meg og vokste opp på 80-tallet (og deler av 90-tallet), så husker du sikkert hvordan man oppsøkte VHS-kassetter med uklippede versjoner av actionfilmer, importert med brevordre fra utlandet eller kopiert fra Filmnet. Nostalgien knytter seg altså ikke bare til de totalt upretensiøse filmene, men vel så mye alt som skjedde rundt; vitenskapen i å oppsøke og finne disse skattene med Arnold, Sly, Bruce eller Van Damme. Det var gjerne en ‘kontakt’ i lokalmiljøet som hadde sitt eget bibliotek. Hvis han lånte bort filmene, fikk han ekstra kred. Vi andre kunne kose oss med dem i kjellerstua mens foreldrene var ute på vift. Ah, good times.

Jeg var derfor midt i målgruppen for Sylvester Stallones The Expendables (2010), en herlig upretensiøs og totalt over-the-top (pun intendert) actionfilm med det meste av det som kunne krype og gå av 80-tallstestosteron. Noen pretensjoner ut over ‘gimmicken’, actiontablåene og den retro fortellestilen hadde den ikke. Det eneste jeg savnet var litt større plass til Arnold og Bruce. Dette skal imidlertid ha blitt korrigert til oppfølgeren The Expendables 2 (regissert av Simon West, skrevet at Stallone) som får norsk kinopremiere 17. august, selv om de heller ikke nå har noen stor rolle. I tillegg til Planet Hollywood-trioen, møter vi også Jean-Claude Van Damme, Chuck Norris og Dolph Lundgren i tillegg til nyere actionstjerner som Jet Li og Jason Statham. Skulle ønske de hadde fått med Kurt Russell og Steven Seagal også, men de var visstnok litt vanskelig å overbevise av ulike årsaker.

For et par dager siden ble den nye plakaten sluppet – med alle stjernene linet opp på rekke og rad. Den første filmen var nesten med på min Topp 10-liste for 2010, så du kan trygt si at jeg gleder meg til mer av det samme, understreket ytterligere av traileren. Hvis du deler min entusiasme og bakgrunn, så rekk opp en hånd i kommentarfeltet!