Aronofsky og Pitt prøver igjen i The Tiger

Darren Aronofsky (Requiem for a Dream, The Wrestler) skulle etter planen regissere Brad Pitt i The Fountain, men like før produksjonsstart forlot skuespilleren prosjektet, angivelig grunnet kunstneriske uenigheter med regissør Aronofsky. Et par år senere kom imidlertid en ny sjanse, da Brad Pitt var ført opp som hovedrolleinnehaver i The Fighter under Aronofskys regi. Men i løpet av filmprosjektets forarbeid forsvant begge fra filmen, og ble erstattet av henholdsvis Christian Bale og David O. Russell. Så, hva gjør Aronofsky og Pitt da? De prøver igjen.

Filmtittelen denne gang er The Tiger, basert på en kommende bok av John Vaillant om en menneskespisende tiger som herjer den russiske landsbygda på slutten av 1990-tallet. Boka lanseres først i august, og presenteres med et synopsis som utvilsomt er filmatisk spennende og utfordrende:

It’s December 1997 and a man-eating tiger is on the prowl outside a remote village in Russia’s Far East. The tiger isn’t just killing people, it’s annihilating them, and a team of men and their dogs must hunt it on foot through the forest in the brutal cold. To their horrified astonishment it emerges that the attacks are not random: the tiger is engaged in a vendetta. Injured and starving, it must be found before it strikes again, and the story becomes a battle for survival between the two main characters: Yuri Trush, the lead tracker, and the tiger itself.

Bearbeidelsen fra bok til filmmanus er betryggende nok i Guillermo Arriagas dyktige hender; manusforfatteren mest kjent for sitt samarbeid med Alejandro González Iñárritu på Amores perros, 21 Grams og Babel. I 2008 hadde han derimot mindre suksess med The Burning Plain, både som manusforfatter og for første gang regissør.

Så gjenstår det å se om dette prosjektet fullføres som tiltenkt, eller om Aronofsky og/eller Pitt igjen faller av vogna før den har nådd startstreken. Begge har allerede en lang rekke andre prosjekter planlagt i kalenderen; for eksempel skal Darren Aronofsky, som vi har skrevet om tidligere, snart gi seg i kast med en film om Jackie Kennedy.

Vi skal følge hvert eneste skritt i Montages-kikkerten.