WB dumper prisene på Blu-ray

Blu-ray er altfor dyrt til at jeg gidder å i det hele tatt vurdere kjøp av spiller. Så lenge jeg må ut med rundt 150,- for en plate, får det holde med DVD.

Jeg er ikke den eneste som tenker sånn, og de fleste er vel enige i at formatet ikke akkurat har danket ut DVD-platene enda. Dette må uten tvil bekymre bransjen, men nå forteller Release at ihvertfall Warner Bros har tenkt til å forsøke å gjøre noe med det. Den norske avdelingen setter nå ned innkjøpsprisen på enkelte blue-rays til 75 kroner, noe som vel medfører at utsalgsprisen også går kraftig ned. I første omgang gjelder det noe eldre filmer som eksempelvis The Departed og Blood Diamond, men forhåpentligvis vil avgjørelsen også påvirke resten av bransjen. Release har mer info.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 3 kommentarer

 1. Even G. Benestad sier:

  Blu-Ray er mye bedre enn dvd og har man en skikkelig flat tv så er forskjellene forbløffende. Detaljer, dybdefølelse og ikke minst fargespekteret er på en helt annen planet.

  Eksempelvis vil et totalbilde på Blu-Ray gi en slags 3D følelse, men på en dvd plate vil bildet rett og slett være for soft. Prisene på nye plater har allerede gått ned så det er ikke så stort skille mellom dvd og Blu-Ray der.

  Det er vel 179 mot 200 i de fleste tilfeller.

  Det siste året har prisene på spillere også gått ned. En Blu-Ray spiller kan man få helt ned til 1500 kroner og det er bare litt over en god dvd spiller. Panasonic’s ekselente BD60 spiller kan man kjøpe for rundt 2000 på http://www.komplett .no.

  Disse spillerne oppskalerer også dine dvd plater og tilpasser dem oppløsningen tv-en har. Noe som gjør at også de får et løft…

 2. KristianK sier:

  Det er rett og slett for mange misforståelser og fordommer mot Blu-ray.

  Undersøker man prisene og evt. venter en liten stund får man Blu-ray nyheter til samme pris som nyhetspris på DVD. Selv ser jeg 40 % Blu-ray og 60% DVD-er, men det å få DVD-platene oppskalert gjennom Blu-ray spilleren er egentlig verdt prisen på spilleren alene. Mens man får litt «grøtete» bilde gjennom en DVD-spiller, er bildet på samme plate av nesten dobbelt så bra kvalitet. Dette merkes kanskje ikke så godt om du har en TV under 42″, men er man filmseer så bør man minimum gå til innkjøp av denne størrelsen.

  Eirik, se en Blu-ray film på en 50″ skjerm og du har garantert lyst til å betale noen ekstra kroner for særdeles mye bedre kvalitet på lyd og bilde!!

 3. Både Blu-ray spillere og filmer var alt for dyre når de kom på markedet, i tillegg var jo utvalget av filmer elendig – her gjorde bransjen etter min mening en elendig jobb. Jeg synes at ny teknologi skal brukes med det beste innholdet, altså de nyeste filmene, og ikke airbrushede klassikere. Det siste tiltrekker filmkjennerne (jeg antar dere er i den gruppen:-) ), men ikke de store gruppene.

  Nå har det heldigvis endret seg, og kjøper du de nyeste filmene på platekompaniet koster de 199 for Blu-ray og 179/159 på DVD, så for meg er det definitivt verdt forskjellen du får i bedre lyd & bildekvalitet.

  Helt enig med Even her altså, men størrelsen på TV-en din er avgjørende – jo større TV jo bedre effekt får du av kvalitetsforbedringen. :-)

  (Play.com er forøvrig også ganske gode på Blu-ray, og har også langt bedre utvalg av filmer, selv om det fortsatt er noen titler der som mangler norsk tekst om du trenger det.)

  Det mest skuffende med Blu-ray i Norge idag synes jeg forøvrig er utvalget av filmer, som fortsatt ikke er bra nok. Platekompaniet (Oslo S & Strømmen) hadde f.eks ikke tatt inn State of Play på fredag/lørdag, der hadde de bare DVD-versjonen til salgs, men jeg ville altså ha den på Blu-ray. Nuvel; Wolverine var, selv om jeg husker skepsisen fra Filmfrelst enda , en billedmessig orgie på Blu-ray på den gode test-TV-en jeg brukte.

  Men nyheter er en ting, prisene på eldre filmer /back-katalogene er fortsatt alt for stive på Blu-ray. Det er svært få gamle filmer (ok da, det finnes noen unntak) jeg gidder å kjøpe på Blu-ray til 150-179, når spesialtutgavene på DVD ligger til krampepris på Play.

  Forøvrig tror jeg det er mange myter og synsing rundt tallene. Vi hadde en sak på dette på DinSide etter IFA-messen; http://www.dinside.no/822364/har-du-vaert-skeptisk-til-blu-ray og selv om disse tallene er oppgitt fra bransjen selv viser de at utviklingen nå går med stormskritt etter den trege starten:

  – 1 av 10 hjem i Europa har nå minst en Blu-ray spiller, i 2011 spås tallet å være 20%
  – Det vil bli solgt 31 millioner Blu-ray filmer i Europa i år, det er opp 244% fra 2008.
  – PS3 var motoren i startfasen, nå er dens betydning i ferd med å svekkes og de vanlige stuespillerne tar over. Det siste er bra for bransjen, for selv om PS3 var viktig for å knuse det konkurrerende bildeformatet HD DVD, så er det et faktum at gamingfolket kjøper langt færre filmer enn andre kunder. De har jo primært kjøpt en spillkonsoll, som i tillegg gir deg Blu-ray.

  Nå fant jeg selvsagt ikke den siste sliden, men jeg mener også at penetrasjonen av Blu-ray faktisk nå begynner å bli god (selv sammenlignet med DVD) når du tar høyde for at formatet fortsatt er nytt. Med den enorme suksessen DVD har hatt er det jo fort gjort å glemme at det faktisk tok litt tid før alle kastet seg på bølgen – det interessante er derfor å se tallene 3 år etter lansering både på DVD & Blu-ray. Noen som har dem?

  /ØP

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>