Hjelp, Griswold-familien kommer tilbake

National Lampoon’s Vacation (på norsk bedre kjent som Hjelp, vi må på ferie) fra 1983 ble en eventyrlig suksess som genererte 61 millioner amerikanske dollar, og tre oppfølgere av litt ujevn kvalitet. Aller kjærest forhold har kanskje nordmenn, som undertegnede, til den hysterisk morsomme Hjelp, det er juleferie. Ikke en jul uten. Men etter at filmserien så ut til å gå i graven med den feilslåtte og lite morsomme Hjelp, vi må på ferie til Las Vegas, har kloke hoder nå funnet nye veier for familien Griswold.

Ifølge The Hollywood Reporter er The Warner Bros. i gang med å planlegge en ny film i serien; denne gang med sønnen i familien, Rusty Griswold, som hovedkarakter, mens filmseriens ikon — familiefaren Clark Griswold med Chevy Chase i sin livs rolle — angivelig blir redusert til en bestefarfigur i bakgrunn (cameo). Uten at det er bekreftet at verken Chevy Chase eller for den saks skyld Beverly D’Angelo er klare per dags dato. Blir de ikke det, reduseres også prosjektet til en totalt uinteressant spin-off alá den tilsynelatende miserable tv-filmen Hjelp, det er juleferie 2 med Randy Quaid i hovedrollen, helt uten Chase på laget — og like viktig: helt uten nylig avdøde John Hughes som skrev manus til de tre første. Mer enn noe annet var det kanskje Hughes’ varme penn som gjorde filmene til magiske 80-tallsopplevelser, og senere allemannseie som vi nostalgisk og stadig humrende kaster oss over flere tiår senere — og det uten å rødme. Kanskje vil jeg rødme av denne filmen?