Grøssende bra Lovely Bones-poster

Ja, du vil få et realt oppkok av adjektiver nå, for den første plakaten til Peter Jacksons The Lovely Bones er en av de vakreste jeg har sett. Den fanger perfekt spillet mellom de to universene filmen foregår – Det første er selvsagt her nede på jorda, representert med den vinterfrosne og råtnende åkeren der hovedpersonen Susie Salmons tas av dage 6. desember 1973. Jeg grøsser av de sykelige lillesvarte fargene på denne delen av plakaten, og de døde maisplantene som mest av alt minner om skjeletter – en tydelig referanse til hva som skjer med hennes egen kropp.

Silhuetten av Susie selv som løper i morgendisen, og treet som blir til fugleflokken som flyr opp mot himmelen, er en sterk kontrast til denne delen av plakaten. Idéen er selvsagt enkel – Susie som forlater jorda og drar til filmens andre univers; den ikke-religiøse himmelen hun skal observere fra resten av historien. Jeg liker videre følelsen av noe usikkert som den mørklagte delen av skyene gir, og det vakre, men samtidig noe foruroligende i fargevalget. Taglinen A story of a life and everything that came after fullfører kombinasjonen av det vakre og uhyggelige.

På tide å ta en titt selv? Klikk deg hit.