Nordisk Film Post Production og Storm Studios slår seg sammen

Nordisk Film Post Production AS og Storm Studios AS slår seg sammen og danner det nye selskapet: «Nordisk Film Shortcut». På grunn av økt konkurranse vil de samle krefter rundt alle aspekter av digital postproduksjon i Norge. Nordisk Film benytter også anledningen til å legge ned filmlaboratoriet i Nydalen som har vært den eneste profesjonelle leverandøren av filmfremkalling i Norge. Det nye selskapet vil holde hus på den nåværende adressen til Storm Studios på Grünerløkka i Oslo. Les hele pressemeldingen her. Tidligere i år ble det stor debatt på Montages da Chimney Pot og Norsk Filmstudio fusjonerte.

Har leserne noen meninger om hva dette betyr for bransjen, og ikke minst hva det betyr for de som fortsatt ønsker å skyte film på film?

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 3 kommentarer

  1. Richard E sier:

    R.I.P. film, grattis RED!

  2. Betyr dette, ikke mer Cinevator?

  3. Ja! Nordisk Film Post Production bekrefter at også Cinevator forsvinner som en følge av nedleggelsen av laben. De opplyser videre at de allerede har stoppet all fremkalling av 16- og 35mm (bortsett fra stødighetstester og forpliktelser til pågående spillefilmprosjekter). De tilbyr nå en midlertidig ordning der de videresender film til fremkalling og evt. scanning i Sverige (de tar transportkostnadene), og de vil vurdere om de skal fortsette å tilby administrasjon av filmfremkalling til norsk bransje i fremtiden.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>