Variert mottakelse for Knerten

Knerten er ikke uventet en av stjernene ved årets filmfestival i Haugesund, men etter endt premiere var anmelderne ganske så uenige i sin dom over filmen. VGs Jon Selås slenger ut en 3er, men trakk fram debutant Adrian G. Smiths Lillebror som filmens sterkeste kort – «Adrians innsats er den sterkeste og mest fenomenalt talentfulle norske barnerolle jeg overhode kan huske å ha sett. Knerten og Lillebror sammen er gull!» Aftenpostens Per Haddal er snillere på terningen og gir en 4er, men trekker frem det eneste anmelderne synes å være helt enige om, nemlig at filmen mangler rytme og fremdrift.

Haugesunds avis bruker den for meg komplett intetsigende overskriften Fjåk Knerten, men med en 5er på terningen, må det vel bety noe positivt? Bergens Tidende på sin side gir en 5er; «filmen balanserer fint mellom realisme og eventyr. I det spennet er den både skummel, morsom og sjarmerende, med plass til alvor og et par elleville krumspring.» Kinopremieren er først 16. oktober.