Pjotr Sapegin putter plastilina inn i valgkampen

Animasjonsfilmskaperen Pjotr Sapegin har laget en rekke kjente og kjære kortfilmer for barn opp gjennom årene, blant dem Huset på Kampen og Aria, som er undertegnedes to favoritter. Nå kaster Sapegin seg inn i valgkampen, med den lille animerte kortfilmen Frrrp – som kanskje best kan betegnes som et raseriutbrudd.

Bilde 1

Ikke mange filmkunstnere i Norge har engasjert seg politisk denne høsten, men Sapegin er en av dem som ikke klarer å være stille. Animasjonsfilmen han har laget sammen med Haakon Storm Heen, er et brennende uttrykk for hans misnøye med landets nest største parti. Da Pjotr Sapegin tok kontakt med Montages og ba om å få vise filmen hos oss, var vi ikke sene om å takke ja. Et av våre mål for Montages i fremtiden er å også bli en arena for visning av film, så Sapegins humoristiske brannfakkel er et fint sted å begynne.

I tillegg til at du kan se Frrrp, har Joakim Molteberg laget en bakomfilm for oss, der Sapegin og Haakon Storm Heen forklarer motivasjonen for å lage filmen, og vi får også se noen av teknikkene de har brukt i arbeidet med de animerte rollefigurene Siv Jensen og Per Sandberg. Enjoy!

Se Frrrp:

Se bakomfilmen: