Pjotr Sapegin putter plastilina inn i valgkampen

Animasjonsfilmskaperen Pjotr Sapegin har laget en rekke kjente og kjære kortfilmer for barn opp gjennom årene, blant dem Huset på Kampen og Aria, som er undertegnedes to favoritter. Nå kaster Sapegin seg inn i valgkampen, med den lille animerte kortfilmen Frrrp – som kanskje best kan betegnes som et raseriutbrudd.

Bilde 1

Ikke mange filmkunstnere i Norge har engasjert seg politisk denne høsten, men Sapegin er en av dem som ikke klarer å være stille. Animasjonsfilmen han har laget sammen med Haakon Storm Heen, er et brennende uttrykk for hans misnøye med landets nest største parti. Da Pjotr Sapegin tok kontakt med Montages og ba om å få vise filmen hos oss, var vi ikke sene om å takke ja. Et av våre mål for Montages i fremtiden er å også bli en arena for visning av film, så Sapegins humoristiske brannfakkel er et fint sted å begynne.

I tillegg til at du kan se Frrrp, har Joakim Molteberg laget en bakomfilm for oss, der Sapegin og Haakon Storm Heen forklarer motivasjonen for å lage filmen, og vi får også se noen av teknikkene de har brukt i arbeidet med de animerte rollefigurene Siv Jensen og Per Sandberg. Enjoy!

Se Frrrp:

Se bakomfilmen:

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 10 kommentarer

 1. Jiv Sensen sier:

  Animasjonene er jo til og med dårlige…

 2. Redmond Barry sier:

  ..lag en animasjonsfilm selv da, din suppegjøk! filmen er bra den! :D

 3. Rune Langemyr sier:

  Dette er VELDIG FrP.
  De er jo alltid sure og misfornøyde for alt mulig. Veldig bra!
  Frrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrppppppppp!!!
  Hahaha

 4. Er litt smør på flesk å vise den for filmfolk! ;-)

  Blir den et norskt Internettfenomen, eller skal den også vises i andre kanaler (TV osv)?

 5. Tom K sier:

  Goggen velter kopp!!!

 6. Tipper den forblir en netteksklusiv, Sivert. Et egnet format.

 7. stig Lillemoen sier:

  Omtrent det inntrykket jeg sitter igjen med etter å ha sett Siv i en tale. Right on! Er hu i en debatt så er hu jevnt over sjokkert over det meste, og surfer med på ALLT som er populært i det sekundet. SÅ! hu får ned boligprisene, bensinprisene, skatten, lisensen, prisen på alkohol og røyk og mat, helsekøene, alle andre skatter og avgifter, egentlig allt, litt til, og gratis bleier og aborter, og nei til ulv og ja til utnyttelse av alle vassdrag. Ja til enevelde og dødssatraff og tortur ( så lenge det er berettiget..)..

 8. stig Lillemoen sier:

  noen som lukter lunta…? skammer meg over at en helt utrolig stor del av norges befolkning ikke gjør det

 9. Geir Jardar Olsen sier:

  Pjotr er skitkul. Har fortsatt ikke glemt animasjonstriksene han lærte meg på det impromptu «animasjonskurset» han holdt på Vika i forbindelse med visning av «Nå skal du høre…» (en herlig liten sammenredigering av en rekke av hans fantastiske animerte kortfilmer).

  Åja, og Frp kan brenne. Særlig den voldsdømte bleikfisen Per Sandberg.

 10. Tom Albrigtsen sier:

  Lavmål. Animasjonen er som vanlig god, Pjotr kan sitt fag, men som i mange av filmene hans, lider også hans politiske propaganda av å være innholdsløs. Hva prøver man egentlig å formidle med dette?

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>