Depp dropper Don Quijote

Det var vel egentlig bare å vente, men nå har altså Johnny Depp formelt takket nei til å være med på Terry Gilliams ørtende forsøk på å få Cervantes epos Don Quijote opp på lerretet. Prosjektet har surret og godt i snart et tiår, etter at det sommeren 2000 måtte skrinlegges etter en serie uhell. I etterkant har Gilliam brukt mye tid til å skaffe oppmerksomhet om prosjektet, både i presse og på kontorene til diverse produksjonsselskaper i Europa. Resultatet er at The Man Who Killed Don Quixote nå skal ha fått 32 millioner euro via den britiske produsenten Jeremy Thomas. Hvem som overtar rollen som Sancho Panza fra Depp er usikkert, det er vel også usannsynlig at 80 år gamle Jean Rochefort orker å klatre opp på hesten som Quijote selv.

Selv er jeg fortsatt skeptisk til at en såpass ustrukturert og kaotisk regissør skal adaptere det som vel er litteraturhistoriens desiderte overflødighetshorn. Jeg tror heller ikke han har den visuelle teften som skal til, men det er kanskje fordi jeg aldri har latt meg bergta av Gilliams fantasiverden. Men kanskje det mest urovekkende av alt er budsjettet – det er uten tvil for lite til å levendegjøre Cervantes univers.