Del Toro digger Avatar og skriver Hobbiten for 2D

Regissør Guillermo del Toro bor for tiden på New Zealand, hvor gjør preproduksjon på den etterlengtede filmatiseringen av J.R.R. Tolkiens Hobbiten. I det siste har det svirret en rekke rykter om filmen: Skyter de i 3D? Er Bilbo allerede castet? Del Toro har alltid pleiet nær kontakt med fan-miljøene, så han håndterer rykter ved å svare på dem. First Showing siterer regissørens fersekste faktarapport fra innsiden, som ble lagt ut på TheOneRing.net sitt forum:

As a co-writer and director of this film (who works with the design teams, costume teams, creature teams, VFX teams every day of the week), let me be very clear one more time: we are not talking about 3D, we are NOT writing the screenplay for 3D right now- we are hiring my DoP Guillermo Navarro to shoot the film and we are not discussing 3D with him either or with WETA digital or WB or anyone else.

First Showing siterer ham også på følgende: «I’ve seen AVATAR and I was absolutely blown away by it!!» Så er det sagt.