Venezia satser tungt

Årets program til den internasjonale filmfestivalen i Venezia, verdens eldste som er inne i sitt imponerende 66. år, offentliggjøres først om en uke. I dag letter imidlertid Variety på sløret, og røper at en rekke av årets potensielle stofilmer slippes under festivaldagene mellom 2. og 12. september i den italienske kanalbyen. Fra før er det klart at Cinema Paradiso-regissør Giuseppe Tornatore (som vi nettopp har skrevet en sak om) åpner festivalen med sitt nye storslåtte verk Baarìa – La porta del vento. Den italienske filmskaperveteranen kommer ifølge Variety til å være i godt og interessant selskap: Michael Moore med Capitalism: A Love Story, Steven Soderbergh med The Informant!, John Hillcoat med The Road, Werner Herzog med Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans, og kanskje også George A. Romero med Survival of the Dead. Antakelig dukker også Todd Solondz opp med Life During Wartime, og Wes Anderson med Roald Dahl-adaptasjon The Fantastic Mr. Fox. Ingen dårlig line-up…

Interessant er det også at den svenskproduserte animasjonsfilmen Metropia, med Filmfrelst-deltaker Eric Vogel som produsent, er valgt ut til å åpne kritikeruken under festivalen! Les mer om utvalget av filmer til kritikeruken i Variety.