Peter Jackson om Hobbiten, District 9 og Lovely Bones

I forbindelse med Comic-Con stilte Peter Jackson opp til en del intervjuer i kraft av sine mange aktuelle roller; som produsent til District 9 og Tintin, manusforfatter på Hobbiten og regissør av The Lovely Bones. Vi har nylig skrevet en gjennomgang av hva Jackson har på plakaten, og man kan spørre seg; hvor er han på vei med alt dette? Her i Montages ser vi frem mot hver av disse filmene med samme entusiasme, men av forskjellige grunner. For eksempel er produsenten Jackson og regissøren Jackson to samstemte, men forskjellige, hoder. Regissøren ser ut til å ha brukt de siste par årene til refleksjon, som for å bygge en ny epoke. At han ikke regisserer Hobbiten er for eksempel et tegn på selvinnsikt, noe han oppgir årsaken til i en artikkel hos Ain’t It Cool News. I samme sak gir produsenten Jackson også en oppsummerende status på sine diverse prosjekter. At han løfter frem nye regissører som Neill Blomkamp og Christian Rivers, parallelt med at han jobber med etablerte mestere som Guillermo del Toro og Steven Spielberg er tydelige tegn på hans virtousitet.

På Comic-Con var han også tydelig deltagende i promoteringen av James Camerons Avatar, en film som Jacksons effektselskap WETA har vært med på som hovedleverandør av effektene og den nyskapende mo-cap-teknologien. Alt i alt var altså Comic-Con en slags offentliggjøring av Peter Jacksons neste fase, og betegnende nok var det første gangen han besøkte den betydningsfulle messen. AICN-skribenten bak saken linket til over makter forøvrig selv å smyge inn en svært oppløftende mini-anmeldelse av District 9:

DISTRICT 9 will quite simply kick your ass so hard and with such conviction that your lungs will get lodged in our nostrils. From the documentary-like approach that makes up about the first third of the film (that device does not go all the way through the film) to the explosive violence that rips open the film’s potential with about as much force as you can imagine, I was hooked into this story of aliens co-existing with humans in Johannesburg and a bureaucrat caught up in circumstances he could never have foreseen. God damn is this movie good! And the film ushers in one of the most promising new directors in recent memory.

De kommende årene vil vise at Peter Jacksons Midas-fingre gir verdens kinomeny et variert innhold ingen andre ville kunne gjort etter ham, og for fansen (som inkluderer undertegnede) er det all grunn til å glede seg. Noen andre?