Woody Allen tilbake i Paris

Finanskrisen holder Woody Allen i Europa, og det ser ut til å gjøre han godt. Mye av dette skyldes det vellykkede partnerskapet med det spanske produksjonsselskapet Mediapro, der en trefilmsavtale har gitt regissøren større frihet enn han eksempelvis opplevde med en lignende kontrakt hos Dreamworks tilbake på starten av dette tiåret.

Etter suksessen med Vicky Christina Barcelona, er regissøren nå i London der han gjør seg klar til innspillingen sammen med blant annet Naomi Watts, Antonio Banderas, Freida Pinto, Josh Brolin og Anthony Hopkins. Etter det fortsetter Europaturneen til Paris der tredje film i avtalen skal utspilles. Allen har jo som kjent forsøkt å lage film i byen flere ganger etter Everyone Says I Love You, men har blitt hindret av den tidligere så rigide filmpolitikken i den franske hovedstaden. De siste årene har denne blitt kraftig endret, og Paris markerer seg som Europas filmhovedstad. Bra for flere enn Allen, selvsagt, men forhåpentligvis en kilde til kreativ utfoldelse for en personlighet som både snakker fransk og ofte spiller på byens mange jazzklubber.