Tim Burton-utstilling på MoMA

New Yorks Museum of Modern Art har valgt Tim Burton som fokus for sin hovedutstilling den kommende høsten/våren. 22. november åpner det som blir den største fremvisningen av regissørens arbeider til nå, med mer enn 700 gjenstander stilt ut fra hans karriere. Blant disse er tegninger, storyboards, dukker, matte paintings og mye mer. Museet vil også gjøre en retrospektiv på samtlige av regissørens 14 spillefilmer, samt vise titler à la James Whales Frankenstein som har inspirert han i arbeidet. Utstillingen vil videre rette fokus på Burtons etterhvert mye omtalte barndom, og også hente frem aldri tidligere presenterte arbeider fra hans studiedager. Her er Burtons reaksjon på påfunnet –

«I thought it was an elaborate joke of some sort. I have so many drawings. I never look at the stuff, I just keep doing it. When you make a film, you feel exposed in a way, and this feels even more exposing – I feel like it’s a real honor and all, but I’m a bit nervous about it, too.»

Dette, sammen med Julie Taymors Spiderman-musikal, tilsier at alle filmfans burde ta turen til New York neste år! Hvem blir med?