Sony dumper Soderbergh og Pitt

«No one knows anything» er et kjent William Goldman-sitat som ofte kan anvendes til å belyse uforklarlige veier til suksess i Hollywood. Og igjen blir det gyldig, om enn i en litt annen variant: Amy Pascal, toppsjefen i det Sony-eide studioet Columbia Pictures, tok før helgen en sjelden beslutning. Hun slo av pengebryteren på en fullstendig innspillingsklar film. Det Steven Soderbergh-regisserte sportsdramaet Moneyball, som etter planen skulle begynne å filme i dag med Brad Pitt i hovedrollen, ble plutselig abrupt kansellert av Pascal. Variety skriver om hendelsen, som oppstod etter at et sisteutkast av manuset, skrevet av Steven Zaillian, var blitt radikalt endret vekk fra hva studioet hadde gitt grønt lys tidligere.

Det er svært sjelden at et prosjekt fryses fra studio-hold sent i prosessen. Soderbergh og produsentene har nå mulighet til å shoppe filmen rundt til andre finansiører, men innspillingen må uansett utsettes – eller i verste fall avlyses. Les alt om dramatikken hos Variety. (Pluss detaljer og analyse hos Anne Thompson.) La oss i det minste håpe at ikke Soderbergh blir tvunget til å inngå kompromisser som kan gjøre filmen svakere.