- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Sony dumper Soderbergh og Pitt

Av Karsten Meinich , 22. juni 2009 i Ukategorisert

«No one knows anything» er et kjent William Goldman [1]-sitat som ofte kan anvendes til å belyse uforklarlige veier til suksess i Hollywood. Og igjen blir det gyldig, om enn i en litt annen variant: Amy Pascal, toppsjefen i det Sony-eide studioet Columbia Pictures, tok før helgen en sjelden beslutning. Hun slo av pengebryteren på en fullstendig innspillingsklar film. Det Steven Soderbergh [2]-regisserte sportsdramaet Moneyball [3], som etter planen skulle begynne å filme i dag med Brad Pitt i hovedrollen, ble plutselig abrupt kansellert av Pascal. Variety skriver om hendelsen [4], som oppstod etter at et sisteutkast av manuset, skrevet av Steven Zaillian [5], var blitt radikalt endret vekk fra hva studioet hadde gitt grønt lys tidligere.

Det er svært sjelden at et prosjekt fryses fra studio-hold sent i prosessen. Soderbergh og produsentene har nå mulighet til å shoppe filmen rundt til andre finansiører, men innspillingen må uansett utsettes – eller i verste fall avlyses. Les alt om dramatikken hos Variety [4]. (Pluss detaljer og analyse hos Anne Thompson [6].) La oss i det minste håpe at ikke Soderbergh blir tvunget til å inngå kompromisser som kan gjøre filmen svakere.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/2009/06/sony-dumper-soderbergh-og-pitt/

Lenker i denne artikkelen:

[1] William Goldman: http://en.wikipedia.org/wiki/William_Goldman

[2] Steven Soderbergh: http://montages.no/filmfolk/steven-soderbergh

[3] Moneyball: http://montages.no/film/moneyball/

[4] skriver om hendelsen: http://www.variety.com/article/VR1118005208.html?categoryid=13&cs=1&nid=2562

[5] Steven Zaillian: http://montages.no/filmfolk/steven-zaillian

[6] hos Anne Thompson: http://weblogs.variety.com/thompsononhollywood/2009/06/studios-gets-tough-sony-puts-moneyball-in-play.html

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.