Ny film og tv-serie om Johan Falk

Den svenske actionmaestroen Anders Nilsson leverte noen av de mest adrenalinpumpende øyeblikkene i skandinavisk filmhistorie gjennom de to første filmene om Johan Falk, Noll tolerans og Livvakterna. Den tredje vågen var en ganske skuffende ende på trilogien, men nå har Nilsson muligheten til å gjenopprette Falk-karakteren med verdighet i den nye filmen Johan Falk – Gruppen för särskilda insatser. Tittelen er muligens den dårligste jeg noensinne har hørt, og traileren er ikke akkurat overveldende. Samtidig viser den at Nilsson har justert serien tilbake på grasrotnivå etter at ambisjonene tok overhånd i Den tredje vågen, som mest av alt minnet om en pompøs europudding. La oss håpe at noe av intensiteten og realismen fra de to første filmene er ivaretatt denne gangen. Videre har Nilsson også regissert en tv-serie med Johan Falk under navnet Vapenbröder, og for en fan som undertegnede er det veldig hyggelig å kunne få en overdose med råtassen i løpet av høsten.

Forøvrig vil jeg varmt anbefale Nilssons forrige film När mörkret faller – en modig, hjerteskjærende og brutal dramathriller om overgrep i samtids-Sverige. En av de siste årenes beste svenske filmer!