Wenders og Bausch lager dansefilm i 3D

Wim Wenders skal i samarbeid med den banebrytende tyske koreografen Pina Bausch lage tidenes første dansefilm i 3D. Det er nyhetsbyrået Reuters som melder om prosjektet – titulert Pina – som Wenders skal i gang med i september. Koreografen Bausch er forøvrig ikke fremmed for film; mange vil sikkert huske hennes svært uttrykksfulle arbeid i Pedro Almodovars Snakk til henne. Forøvrig er Pina et av de første 3D-prosjektene som gjøres i en mindre kommersiell sjanger. Som Reuters skriver:

«Only mainstream 3-D films have been available so far,» Neue Road producer Gian-Piero Ringel said. «With ‘Pina,’ we (will) offer the first highly artistic 3-D film. We will set a new benchmark for 3-D.» Bausch, whose choreography is credited with revolutionizing the language of modern dance, will act as choreographer for the dance performance Wenders plans to capture on film.

Hvis den digitale 3D-revolusjonen kommer til å lede til filmer i alle sjangre, som Pina kan være en indikasjon på, tror jeg vi trygt kan si at den vil oppleve levedyktighet langt forbi tidligere 3D-bølger. Se for dere en double-feature med Pina og Avatar!