Trailer for The Frog and the Princess

Fra 1989 til cirka midt på 90-tallet stod Disney for en serie animerte filmer som best kan oppsummeres som en nybølge. The Little Mermaid, Beauty and the Beast og Aladdin satte i gang en kavalkade av kritikerroste, kommersielt suksessfulle cel animations. Det hele eksploderte med Løvenes Konge, mens Pocahontas effektivt satte en stopper for surfingen. Så kom Pixar med sin Toy Story, og animasjonens verden ble for alltid forandret.

Før jul i år henter allikevel Disney igjen frem den tradisjonsrike subsjangeren. Etter visstnok nesten 10 år med arbeid, skal de da lansere sin The Frog and the Princess, og forventingene sies å være veldig høye både i bransje og blant fansen. Og etter å ha tatt en titt på den første traileren fra filmen, er det vel lite tvil om at det er nettopp den gamle formelen som igjen får prøve seg. Her er damene fortsatt magre som Barbie-dukker, prinsene har hakeskår som alle ekte kjekkaser og så videre, og så videre, osv… Litt kjedelig, litt pregløst, men det ser også fornøyelig og sjarmerende ut. Dessverre er ikke Alan Menken ansvarlig for musikken, etter sigende fordi produsent John Lasseter visstnok ønsket å distansere seg fra nettopp de gamle klassikerne. Regien er ved Aladdin og The Little Mermaid-par Ron Clements og John Musker.