The Road-trailer!

Endelig er den her: traileren til John Hillcoats mye omtalte adaptasjon av Cormac McCarthy-romanen The Road (Veien). Med bilder av et postapokalyptisk USA klippet overraskende frenetisk sammen, er de visuelle utsnittene isolert tiltalende og spennende å se på, uten at jeg helt får taket på filmens rytme. Jeg har fremdeles ikke fått lest boka (det skal gjøres før sommeren er over), men har sett for meg en film i mer utpreget dvelende tempo, og ble noe forundret over å se en såpass hurtigklippet trailer som selger et litt annet produkt enn hva jeg har sett for meg. Når det er sagt er naturligvis trailerformatet noe for seg selv, og det vil ikke være første gang en film promoteres bevisst misvisende gjennom trailere. Samtidig som jeg absolutt ser konturene av noe potensielt episk og filmatisk spennende i bildene som ruller over skjermen…

Filmen slippes (etter mye om og men) i oktober. Traileren ser du her.