Første bilder fra The Book of Eli

Det er 15 år siden tvillingbrødrene Albert og Allen Hughes lanserte den knallsterke debutfilmen Menace II Society bare 21 år gamle. Filmen med det begrensede budsjettet på $ 3,5 millioner ble en umiddelbar hit, både målt i innbringende dollar og anmeldermottakelse. Hughes-brødrene ble sett på som det neste store, nærmest en sensasjon, og det var stilt høye forventninger til Dead Presidents som kom to år senere. Men da den store suksessen uteble, falt også nyhetenes interesse for det lovende brødreparet (vil nevne at jeg likte Dead Presidents svært godt da den kom ut). Men det var blitt få som brydde seg nevneverdig da deres tredje film, American Pimp, kom ut og ble oversett i det ellers sterke filmåret 1999 (jeg kan ikke engang huske å ha hørt om tittelen før). At Hughes-brødrene heller ikke innfridde etter at de fikk en gylden comeback-mulighet gjennom å regissere filmadaptasjonen av Alan Moore-tegneserien From Hell om Jack the Ripper (med Johnny Depp), føltes som en spiker i kista på en karriere med sterkt uheldig formkurve.

Når de nå er tilbake med et nytt forsøk, en postapokalyptisk thriller med tittelen The Book of Eli, klarer jeg likevel ikke helt å løsrive meg fra tanken på at det kanskje er for tidlig å avskrive Hughes-brødrene. Jeg vet veldig lite om filmprosjektet, men bildene og beskrivelsene via USA Today gjør meg i hvert fall litt interessert. Det samme gjør egentlig rekken av skuespillere: Denzel Washington, Mila Kunis, Tom Waits, Michael Gambon og Gary Oldman. IMDb oppsummerer plottet slikt:

A post-apocalyptic tale, in which a lone man fights his way across America in order to protect a sacred book that holds the secrets to saving humankind.

Filmen slippes etter planen på kino i USA i januar neste år. Hvilke forventninger sitter du med?