Besøkstall og publikumsreaksjoner på Antichrist i Danmark

Filmfestivalen i Cannes er over, og nå venter hverdagen og virkeligheten for de mange filmene som har fått vise seg frem på verdens viktigste filmscene. For Lars von Trier har det betydd kinopremiere hjemme i Danmark for Antichrist, festivalens mest omtalte film. 20. mai åpnet de danske kinoene dørene for filmen, som av kritikerne der bl.a. har blitt omtalt som «et provokerende værk», «dybt personligt og meget foruroligende» og «smuk og smertelig gyser». Av norske kritikere har det vanket både en 1’er og en 2’er.

Så, hvordan ville publikum reagere? I løpet av de første fem dagene på kino i Danmark har Antichrist, i følge DFI, solgt 16.333 kinobilletter. Og distributøren mener dette er en suksess: «Strategien har jo været, at vi skulle få meget omtale på filmen i Cannes, og det er lykkedes. 16.000 billetter er sgu meget godt for en film som ‘Antichrist'», sier Jan Lehmann i Nordisk film til iByen.dk. Nettstedet kan også opplyse om at Antichrist-tallene er langt bedre enn hans to forrige filmer. En annen glimrende sak, er denne oppsummeringen av vanlige publikummeres reaksjoner. Mye herlige kommentarer der! (Takk til Mikkel i våre kommentarfelt.) Og – som foreløpig konklusjon på Antichrist-hypen – løp og kjøp offisiell Antichrist-merchandise hos Zentropa…

Norsk premiere 5. juni.