Hobbiten deles i to

*Spoilere for dere som ikke har lest Hobbiten*

Flere enn meg venter i spenning på de første virkelige nyhetene fra det pågående forarbeidet til Hobbiten. Og kanskje kommer den største nyheten av dem alle i neste Empires intervju med Peter Jackson og Guillermo del Toro. Der forteller nemlig de to visjonære nerdene at de nå har gått bort fra idéen om en film omhandlende innholdet i Hobbiten, og en del to basert på Tolkiens skisser (og en stor porsjon egen fantasi) om hendelsesforløpet mellom denne og Ringenes Herre. Isteden skal de nå gjøre det som både undertegnende og majoriteten av andre fans har ønsket seg – dele romanen i to filmer à tre timer.

Med to filmer er det naturlig å tro at første film vil stoppe når Gandalf forlater Bilbo og de andre dvergene ved inngangen til Myrkskog. En uten tvil ganske så elegant cliffhanger , og ikke minst en god anledning til å åpne film to med de potensielt ganske så spektakulære hendelsene inne i selve skogen. Videre vil det porsjonere ut både drama og actionsekvenser jevnt mellom de to filmene, med et klart høydepunkt med selve Battle of Five Armies.

Er det umulig å ikke glede seg til alle nyhetene, avsløringene, bildene og annet som venter oss i de kommende månedene?