Hør filmpodkast med Montages

Filmpodkast ikoner

Filmopplevelsen er bare halvendt idet rulleteksten er over. Etter at de opprinnelige inntrykkene har sunket inn, har man fremdeles utallige gyldne anledninger foran seg til å drøvtygge, analysere og bygge videre på filmen. Det er anmeldelser å lese, omtaler å grave seg ned i, og tilleggsmateriale på DVD og nett. Men særlig er den gode samtalen verdt å oppsøke. Ikke bare er det berikende å høre andres perspektiv og vurderinger, men dialog tilfører gjerne også nye dimensjoner til ens egen tolkning og bearbeidelse av filmen. Ofte får man rett og slett enda mer ut av en film etter å ha pratet om den. Selv dårlig film fortjener noen vekslede ord, om ikke annet for kollektiv terapeutisk avskriving.

Derfor har vi skapt et forum for nettopp filmprat. Hovedmålet med Filmfrelst er å dra i gang engasjerte diskusjoner rundt ferske kinofilmer, men også klenodier fra DVD-hylla og aktuelle tema fra filmverdenen. Formen er løs, spontan og uformell. Grunntanken bak det hele er at hvis samtalen er spennende og givende for oss bak mikrofonene, vil den forhåpentligvis også ha verdi for dere som hører på.

Besetningen i Filmfrelst varierer noe fra gang til gang, men en kjerne av prateglade filmofile danner utgangspunktet; foruten filmprodusent Eric Vogel, er Montages-redaktørene Eirik Smidesang Slåen og Karsten Meinich fast inventar, mens undertegnede (Martin Sivertsen) står for produksjonen.

Som regel har hver episode av Filmfrelst ett hovedtema på plakaten, men vi åpner hver gang også for utsvevende prat om vilkårlig film vi nylig har sett, og setter gjerne av tid til å svare på spørsmål og følge oppfordringer fra lytterne. Dessuten forsøker vi så godt det lar seg gjøre å krydre det hele med sporadiske gjesteopptredener, intervjuer og festivalrapporter.

Hvis dette høres spennende ut – eller du bare er ute etter noe å fylle podden med – så kan du abonnere på Filmfrelst i iTunes. Du kan også besøke Montages.no/filmfrelst, der du får direkte tilgang til episodene, samt kommentarer og relevante lenker til hver enkelt sending.

God lytting!

Vi er  veldig takknemlige for tilbakemeldinger og innspill, så ikke nøl med å la oss høre det om du har noe på hjertet. Kommentarfeltene er åpne, og vi leser all mail sendt til filmfrelst@montages.no.