Filmprat: En samtale med den sørafrikanske regissøren Oliver Hermanus om Moffie

Montages er offisiell mediepartner for Tromsø internasjonale filmfestival, og dekker årets utgave av festivalen med artikler, podkaster og videoreportasjer.

*

TIFF 2020: I denne episoden av årets Filmprat fra Tromsø møter vi den sørafrikanske regissøren Oliver Hermanus, som snakker med Montages-redaktør Karsten Meinich om sin nye film Moffie (2019).

Montages leder Filmprat, et daglig arrangement på TIFF, hvor vi fører samtaler med besøkende filmskapere og andre relevante festivalgjester. Oliver Hermanus er med Moffie invitert til Tromsø og festivalens hovedkonkurranse, der filmen var nominert til Aurora-prisen.

I samtalen forteller Hermanus om arbeidet med å adaptere Moffie (som er basert på André Carl van de Merwes selvbiografiske roman fra 2006) fra bok til film, og hvordan han i samarbeid med fotograf Jamie Ramsay valgte å skape en poetisk visualitet rundt de ofte harde, konkrete miljøene og rollefigurene i fortellingen – som portretterer unge hvite soldater som forbereder seg på å gå til krig i 1981, mens apartheidstyret preget det sørafrikanske samfunnet. Se hele samtalen nedenfor.

Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.