Filmprat: En samtale med Emmanuel Marre og Julie Lecoustre om Zero Fucks Given

Montages er offisiell mediepartner for Tromsø internasjonale filmfestival, og dekker årets utgave av festivalen med artikler, podkaster og videoreportasjer.

*

TIFF 2022: I denne episoden av Filmprat fra Tromsø møter vi den franske regissørduoen Emmanuel Marre og Julie Lecoustre, som snakker med Montages-redaktør Karsten Meinich om Zero Fucks Given (Rien à foutre).

Montages leder Filmprat, et daglig arrangement på TIFF, hvor vi fører samtaler med besøkende filmskapere og andre relevante festivalgjester. Emmanuel Marre og Julie Lecoustre besøker Tromsø for første gang, og Zero Fucks Given er deres spillefilmdebut, som hadde verdenspremiere i Kritikeruken i Cannes i 2021.

Marre og Lecoustre begynte sitt filmskapersamarbeid med kortfilmen D’un château l’autre («Castle to Castle», 2018), og forteller i samtalen nedenfor om hvordan deres kreative partnerskap er videreutviklet i Zero Fucks Given og hva som inspirerte dem til å lage en film om en ung flyvertinne i et lavprisflyselskap. Regissørene åpner også opp om hvordan det var å jobbe med hovedrolleinnehaver Adèle Exarchopoulos, og på hvilken måte hennes særpreg som skuespiller passet spesielt godt for hva de ønsket å skildre i Zero Fucks Given.

Denne samtalen ble livestrømmet fra filmfestivalen i Tromsø onsdag 19. januar, og presenteres nedenfor i sin originale form.

Filmprat er et konsept gjennomført av TIFF og Montages i samarbeid, og produksjonen er levert av Tromsø Streaming Studio.