Filmprat: En samtale med avtroppende festivalsjef Martha Otte om TIFF

Montages er offisiell mediepartner for Tromsø internasjonale filmfestival, og dekker årets utgave av festivalen med artikler, podkaster og videoreportasjer.

*

TIFF 2020: I denne siste episoden av årets Filmprat fra Tromsø møter vi TIFFs avtroppende festivalsjef Martha Otte, som har satt seg ned med Montages-redaktør Karsten Meinich for en retrospektiv samtale om sitt arbeid med TIFF de siste par tiårene og hvordan hun avslutter epoken med årets festival.

Montages leder Filmprat, et daglig arrangement på TIFF, hvor vi fører samtaler med besøkende filmskapere og andre relevante festivalgjester. I denne spesialutgaven av Filmprat med Martha Otte blir fokuset noe litt annet enn vanlig – ettersom Otte hverken er en besøkende regissør, eller representerer noen enkeltfilm på årets festival.

Som festivalsjef for TIFF helt siden 2005 representerer Otte en 15-årsperiode der TIFF sakte men sikkert har inntatt en unik plass i det norske festivallandskapet. Den nesten rørende tilliten Tromsø-publikummet har til festivalens programmering, samt Otte og hennes medarbeideres evne til å stadig tilføre innovative nye grep i sitt arbeid ut mot publikum, har vært det mest synlige eksempelet på den glimrende innsatsen som er lagt ned frem mot (og inkludert) årets utgave. I samtalen nedenfor forteller Otte først om sin oppstart i TIFF-staben som «festivalsekretær» og videre hvordan hun har jobbet med å skape en tydelig identitet gjennom sitt programmeringsarbeid.

Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.