Forhåndsbestill Ringenes Herre på blu-ray

Jeg har ikke fått noe forhold til blu-ray enda, selv om jeg er veldig klar over at jeg straks bør konvertere. Og nå har jeg kanskje fått motivasjonen, ettersom Amazon i dag la ut muligheten til å forhåndsbestille Ringenes Herre på formatet. Riktignok er dette bare kinoversjonene, og det ser ikke ut til at det er noe ekstramateriale på diskene, men filmene må da vitterlig se gnistrende ut? Hva sier dere som har erfaringer med blu-ray; er det verdt investeringen?

Kristin Thompson kommenterer på sin The Frodo Franchise-blogg fraværet av lanseringsdato, spår at dette bare er et stunt fra Amazons side og ser for seg at Peter Jackson & co venter med storlansering til Hobbiten 1 og 2 gjør Tolkiens univers aktuelt igjen.  Hun fabulerer videre over hva som ville vært drømmeekstramaterialet på en større utgivelse, og jeg må si meg enig i at det ville være besnærende å få Jacksons sin etterhvert så myteomspunne 37 minutter lange pitchevideo, snutten som ble vist på Cannes-festivalen i 2000 og ikke minst de mange utelatte scenene vi ennå ikke har sett. Uansett er det nå flere ting som signaliserer at vi nærmer oss en ny runde med Tolkien-hysteri!