Empire oppdaterer oss på Tintin

Empire feirer sitt 20-årsjubileum med en spesialutgave som ser ut til å inkludere en mengde veldig interessant stoff. Vi har allerede skrevet om de første bildene fra The Lovely Bones, og om de nye faktaene om Hobbiten-filmene. I dag dukket bladet opp i kioskhyllene, og referat fra innholdet har begynt å spre seg. Peter Jackson er utover sin rolle i de nevnte prosjektene, selvsagt også intervjuet om Tintin-serien han gjør sammen med Steven Spielberg, og hadde følgende å melde:

We were originally planning three to be in production at the same time in different stages, and we may well do that. At the moment we have this one and the studio[s] is financing the second one as well, which is in pre-production. We’re kind of co-directing. I mean, we are co-doing it. The again, Steven’s been on set with the actors for the last six weeks, and I was only there for a week. So he’s definitely directing the first in a way that I’m not.

Med andre ord er film to allerede gitt grønt lys, noe som kan bety at vi allikevel får trilogien mange mente finanskrisen tok fra oss. Jackson forteller videre at denne andre filmens motion-capturearbeid skal være ferdigstilt allerede i juni. En imponerende fremdrift, uten tvil, og spesielt når vi fra før av vet at deler av regiarbeidet er gjort via webcam til settet, en rollefordeling de to regissørene alternerer på produksjonene. Enda mer interessant er det at Jackson røper hvilke deler av serien manuset baserer seg på. The Crab with the Golden Claws brukes for å introdusere Captain Haddock, mens The Secret of the Unicorn inneholder majoriteten av plottet. Som med Ringenes Herre, har filmskaperne tillatt seg å hente litt fra overalt:

If we’re stealing things, we’re stealing from Hergé himself, from his other stories.