De første anmeldelsene av Coppolas Tetro!

Først vil jeg si at jeg lenge har brygget på en lengre artikkel om Francis Ford Coppolas nært forestående film Tetro – og at den kommer her på Montages veldig snart. Men akkurat nå må denne lille saken ut: For de to aller første anmeldelsene av filmen har i dag dukket opp i kortformat, fra to cinefile amerikanere basert i New York (som forøvrig er venner av Montages). Det kan ikke gå uomtalt! (For det er svært oppløftende lesning…)

Det er selvfølgelig på Twitter man får vite det først. Bloggeren, distributøren og cineasten Filmbrain skrev i kveld følgende, etter å ha sett Tetro: «thinks Coppola’s TETRO is quite amazing, and will keep cinephiles/bloggers busy for months on end. Get yer Powell/Pressburger DVDs out!» Og enda før Filmbrain var hans kollega – bloggeren, distributøren og cineasten Aaron Hillis – ute med sin Twitter-anmeldelse: «Francis Ford Coppola’s TETRO: finally, a major work (or, return to form). V.Gallo is incredible, and the lighting will be studied for years.»

Oj. En svært positiv overraskelse. Misforstå meg rett; jeg har gledet meg til Tetro, og på ingen måte forhåndsavskrevet filmen, men fra disse to vanligvis veldig kritiske filmkjennerne, er det svært oppløftende at Coppolas nye film omtales i så positive ordelag. Gleder meg nå enormt til å følge med frem mot filmens urpremiere på filmfestivalen i Seattle, og deretter reaksjonene rundt den amerikanske kinopremieren 11. juni.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 3 kommentarer

  1. Jan Trygve sier:

    Dette er fantastiske nyheter. Ikke minst i disse tider, og ikke minst fordi Coppola og Gallo sammen høres veldig fortryllende ut. Spennende. Glær mæ!

  2. Trond Johansen sier:

    Gleder meg veldig til denne, og enda mer etter å ha lest dette. Likte også Coppolas fjorårets forbisette Youth Without Youth ganske bra, selv om det var enkeltpartier snarere enn helheten som var virkelig briljant. Men for enhver filminteressert er det jo uansett en stor greie når Coppola, en av tidenes amerikanske filmskapere, etter mange år i kunstnerisk tørke endelig er i ferd med å finne tilbake til en slags vitalitet og skape noe han selv har filmatisk tro på, ikke bare økonomisk. Forsøker imidlertid å dempe forventningene litt, det er fortsatt tidlig, og tipper også dette – som Youth Without Youth og Coppolas tidlige 80-tallsproduksjoner, vil få en sprikende mottakelse av kritikere og filmpublikum. Håper bare det treffer meg.

  3. Lars Ole Kristiansen sier:

    Hadde også stor glede av «Youth Without Youth» – den er vel ikke engang gitt ut på video her til lands? Latterlig. Helheten knekker litt, men det er mange fantastisk flotte scener og virkelig visjonære tanker inni der. Veldig stemningsfull film! Står allerede i kø for Tetro.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>