De første anmeldelsene av Coppolas Tetro!

Først vil jeg si at jeg lenge har brygget på en lengre artikkel om Francis Ford Coppolas nært forestående film Tetro – og at den kommer her på Montages veldig snart. Men akkurat nå må denne lille saken ut: For de to aller første anmeldelsene av filmen har i dag dukket opp i kortformat, fra to cinefile amerikanere basert i New York (som forøvrig er venner av Montages). Det kan ikke gå uomtalt! (For det er svært oppløftende lesning…)

Det er selvfølgelig på Twitter man får vite det først. Bloggeren, distributøren og cineasten Filmbrain skrev i kveld følgende, etter å ha sett Tetro: «thinks Coppola’s TETRO is quite amazing, and will keep cinephiles/bloggers busy for months on end. Get yer Powell/Pressburger DVDs out!» Og enda før Filmbrain var hans kollega – bloggeren, distributøren og cineasten Aaron Hillis – ute med sin Twitter-anmeldelse: «Francis Ford Coppola’s TETRO: finally, a major work (or, return to form). V.Gallo is incredible, and the lighting will be studied for years.»

Oj. En svært positiv overraskelse. Misforstå meg rett; jeg har gledet meg til Tetro, og på ingen måte forhåndsavskrevet filmen, men fra disse to vanligvis veldig kritiske filmkjennerne, er det svært oppløftende at Coppolas nye film omtales i så positive ordelag. Gleder meg nå enormt til å følge med frem mot filmens urpremiere på filmfestivalen i Seattle, og deretter reaksjonene rundt den amerikanske kinopremieren 11. juni.