Chanel-året 2009

Det er straks klar for premiere på den ganske så hypede Coco Avant Chanel i Frankrike. Audrey «Amélie» Tautou spiller den berømte klesdesigneren, mens regien tilhører forholdsvis ukjente Anne Fontaine (Comment j’ai tué mon père), manuset er basert på biografien L’irregulière. På kostymesiden er Karl Lagerfeld ansatt for å overse det hele, noe som bare understreker hvilken satsing dette prosjektet er, -også for motehuset Chanel. De har forøvrig nettopp signert Tautou som sitt nye ansikt utad, etter at Nicole Kidman ble løst fra sin kontrakt tidligere i år. Jean-Pierre Jeunet er i disse dager i siste etappe av etterarbeidet på reklamefilmen som markerer oppstarten på dette samarbeidet, der handlingen skal utspille seg på Orient-ekspressen på vei fra Paris til Istanbul.

Det er liten tvil om at Chanel vil markere seg sterkt i 2009, og senere i år kommer da også enda en film om legendens liv. Denne heter Coco Chanel & Igor Stravinsky, og omhandler forholdet de to i mellom. Anna Mouglalis skal her gestalte hovedrollen, mens Mats Mikkelsen har gjort et noe utradisjonelt karrierevalg som Stravinsky. Trailer for Coco Avant Chanel finner du her, og ikke overraskende er det mest imponerende nettopp kostymene. Og kanskje den totalt ugjenkjennelige stemmen til Tautou.