Varme sommerdager setter tonen i første trailer til Abdellatif Kechiches nye film Mektoub, My Love

Abdellatif Kechiche vant Gullpalmen for mesterverket Blå er den varmeste fargen i 2013, og vi var naturligvis på plass i Venezia i høst da hans nye film Mektoub, My Love: Canto Uno hadde verdenspremiere. Nå er filmen straks klar for franske kinoer, og den første smakebiten er endelig sluppet.

I vår podkastepisode om Mektoub, My Love diskuterer vi blant annet hvordan Kechiche i denne nye filmen opprettholder mange av de estetiske og strukturelle fortellergrepene fra sine foregående filmer (skarpe mellommenneskelige observasjoner, usedvanlig lange scener, kropper og forelskelse, mat og musikk), samtidig som han løsner litt på alvoret – i en fortelling som også er mer selvbiografisk.

sin toppliste for 2017 plasserte Montages-redaktør Lars Ole Kristiansen filmen på en gjev syvendeplass, og skriver:

Det sosiales topografi lar seg vanskelig nedtegne som kart, men Abdellatif Kechiche forsøker i Mektoub My Love noe så ambisiøst som å skildre hvordan det er å være i rom med mange mennesker, både dem man kjenner og helt nye ansikter, kropper, bevegelser. Den insisterende omstendelige stilen vi husker fra Kechiches tidligere filmer – særlig Couscous («Le grain et le mulet», 2007), med familiemiddager i sanntid, nærmest – der hver bevegelse, hver rykning i ansiktet, hvert pust, hvert blikk bare må fanges inn.

Denne første traileren er bygget rundt noe så enkelt som en fengende discolåt, og ingen av filmens fortettede dialoger er inkludert – her er det opp til bildene og stemningene å friste publikum. Hvis smakebiten kan virke noe banal (klippet nedenfor ser jo faktisk mest ut som en ferievideo), kan vi betrygge dere med at filmen er langt mer innholdsrik enn traileren gir inntrykk av, både i sitt mellommenneskelige drama og skjønnhetssøkende blikk på de unge mennene og kvinnene som tilbringer sin sommerferie i 1994 i havnebyen Sete på sørkysten av Frankrike.

Mektoub, My Love har fransk kinopremiere 21. mars, og står dessverre foreløpig uten norsk kinodistribusjon.