Skuffende trailer til Jean-Pierre Jeunets engelskspråklige The Young and Prodigious Spivet

Med filmer som Delicatessen, De fortapte barns by, Amélie og den noe undervurderte Alien: Resurrection på samvittigheten må Jean-Pierre Jeunet sies å være en visjonær filmskaper – et slags fransk svar på Terry Gilliam eller Tim Burton. Nå har den første traileren til Jeunets engelskspråklige neste film, The Young and Prodigious Spivet, blitt sluppet, og den er dessverre et overfortalt og lite pirrende første møte med filmen. 

Den unge oppfinneren Spivet (Kyle Catlett) vinner førsteplass i en oppfinnerkonkurranse, og bestemmer seg for å forlate sin eksentriske familie for å motta prisen i Smithsonian. Ute på ferd møter Spivet en rekke absurde karakterer, som sannsynligvis vil hjelpe gutten til å innse hvor glad han egentlig er i familien sin, til tross for at han føler seg litt annerledes og utenfor. Ikke spesielt originalt eller interessant til Jeunet å være.

Det visuelle ser tidvis brukbart ut, men antyder en mer kommersiell og lettfordøyelig estetikk enn vi har sett i franskmannens tidligere filmer. Ut ifra den første traileren å dømme synes undertegnede at The Young and Prodigious Spivet ser ut som en mindre vellykket lillebror av Martin Scorseses Hugo – på alle plan.

The Young and Prodigious Spivet blir nok ingen ny triumf for Jeunet, tatt i betraktning at traileren røper hele filmen, men den vil forhåpentligvis kunne by på noe flotte Jeunet-øyeblikk i 3D.

Filmen får sin verdenspremiere 28. september under filmfestivalen i San Sebastián, før den blir satt opp på franske kinoer 16. oktober. Om filmen får norsk distributør gjenstår å se. Traileren kan du se nederst i artikkelen.

*

YPS3

YPS 4

YPS 5

*