- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Skuffende trailer til Jean-Pierre Jeunets engelskspråklige The Young and Prodigious Spivet

Av , 6. september 2013 i Ukategorisert

Med filmer som Delicatessen, De fortapte barns by, Amélie og den noe undervurderte Alien: Resurrection på samvittigheten må Jean-Pierre Jeunet [1] sies å være en visjonær filmskaper – et slags fransk svar på Terry Gilliam eller Tim Burton. Nå har den første traileren til Jeunets engelskspråklige neste film, The Young and Prodigious Spivet [2], blitt sluppet, og den er dessverre et overfortalt og lite pirrende første møte med filmen. 

Den unge oppfinneren Spivet (Kyle Catlett) vinner førsteplass i en oppfinnerkonkurranse, og bestemmer seg for å forlate sin eksentriske familie for å motta prisen i Smithsonian. Ute på ferd møter Spivet en rekke absurde karakterer, som sannsynligvis vil hjelpe gutten til å innse hvor glad han egentlig er i familien sin, til tross for at han føler seg litt annerledes og utenfor. Ikke spesielt originalt eller interessant til Jeunet å være.

Det visuelle ser tidvis brukbart ut, men antyder en mer kommersiell og lettfordøyelig estetikk enn vi har sett i franskmannens tidligere filmer. Ut ifra den første traileren å dømme synes undertegnede at The Young and Prodigious Spivet ser ut som en mindre vellykket lillebror av Martin Scorseses Hugo [3] – på alle plan.

The Young and Prodigious Spivet blir nok ingen ny triumf for Jeunet, tatt i betraktning at traileren røper hele filmen, men den vil forhåpentligvis kunne by på noe flotte Jeunet-øyeblikk i 3D.

Filmen får sin verdenspremiere 28. september under filmfestivalen i San Sebastián, før den blir satt opp på franske kinoer 16. oktober. Om filmen får norsk distributør gjenstår å se. Traileren kan du se nederst i artikkelen.

*

YPS3

YPS 4

YPS 5

*


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/skuffende-forste-trailer-til-jean-pierre-jeunets-amerikanske-debut-the-young-and-prodigious-spivet/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Jean-Pierre Jeunet: http://montages.no/filmfolk/jean-pierre-jeunet

[2] The Young and Prodigious Spivet: http://www.imdb.com/title/tt1981107/releaseinfo?ref_=tt_dt_dt

[3] Hugo: http://montages.no/film/hugo-cabret/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.