Se Nicolas Winding Refns reklamefilm med Jessica Chastain

Mens vi venter på thrilleren Only God Forgives med Ryan Gosling, som mange håpet på at skulle få premiere under årets Venezia-festival, kan Nicolas Windings Refns reklamesnutt for Yves Saint Laurent fungere som en slags gulrot for blodfansen. Fjorårets store stjerneskudd Jessica Chastain er å se foran linsen, men Refns smektende estetikk spiller uansett førstefiolin her. Det er prangende og pompøst, som jo er typisk for motehusenes filmiske utskeielser.

Resultatent er verken like kult eller vakkert som Sofia Coppolas reklamefilmer for H&M og Dior, men godkjent takket være den heftige bruken av lilla maling.

Reklamefilmen kan du se på YouTube. Ta også en kikk på denne korte behind the scenes-snutten.

Kilde: The Playlist

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 1 kommentar

 1. Daniel Flyum Neira sier:

  Dette var ingen gulrot for meg, men det stopper meg ikke fra å uttrykke fascinasjonen jeg har fått for Refn og hans filmatiske særpreg og spaghetti-western estetikk.

  La meg forsøke å utdype. For det første du har du jo de engelske tittlene på Pusher-filmene. Film nummer to og tre heter «With Blood On My Hands» og «I’m the Angel of Death». Alle som kjenner sjangeren lukter lunta lang vei. Den andre Sartana-filmen med Gianno Garko heter faktisk «I Am Sartana Your Angel of Death».

  Nå er titlene en ting, men dette forsterkes med filmspråket. For å ta et eksempel. (Spoilers fra Pusher 2 kommer her). Tonny ankommer garasjen til faren sin etter han har sluppet ut av fengsel. Han småsnakker litt med gutta inne på sjappa før han går ut bak for å hilse på faren sin. Der går han sakte ned mot havna hvor faren og noen andre står og lasser av/på noen kasser på en båt. Under hele seansen er det en uling i vinden som ligger i bakgrunnen, slik som starten på OUATITW og rekke andre westernfilmer.

  Tonny og faren begynner å snakke, men svarene ligger langt inne. Det er for det meste kroppspråk og stillhet. Selvom de er i et industriområde ser det ut som de står ute i ødemarka. Nå har jeg ikke noe konkret eksempel fra en film men dette høres unektelig ut som starten på en westernfilm.

  Drive er en moderne versjon av Shane (http://www.imdb.com/title/tt0046303/). Du har den mystiske ensomme ulven som bare dukker opp, gjør jobben og forsvinner ut i solnedgangen som om ingenting har skjedd. Man har bare byttet årstall og har en bil istendenfor en hest.

  Så nå kommer han med «Only God Forgives», som også ved første øyekast høres ut som en spaghetti-western film. Minner meg veldig om God Forgives…. I Don’t. (http://en.wikipedia.org/wiki/God_Forgives…_I_Don%27t! Dette var forøvrig Terrence Hill og Bud Spencers første film sammen, men det er ingen komedie).

  Nå har vi ikke fått se mye fra filmen enda, men det er nok grunn til å tro at den vil ligge nær Drive hva visuell stil og språk angår.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>