Popstjerne-dramaet Vox Lux har fått årets vakreste trailer

Vox Lux er som kjent den beste nye filmen vi har sett i år. Podkast-episoden fra Venezia-festivalen bar preg av eksplosiv entusiasme, og for en måned siden delte vi med glede den første smakebiten fra Brady Corbets mesterverk.

I kveld ble det sluppet en ny og sensasjonelt vakker trailer, som i våre øyne lykkes enda bedre med å fange filmens vesen enn den forrige. Denne fokuserer mindre på filmens kostelige, kullsorte humor og mer på popstjerne-mytologien. Det er spesielt gledelig å se at den unge skuespillerinnen Raffey Cassidy (kjent fra Tomorrowland og The Killing of a Sacred Deer) vies nok oppmerksomhet – hennes isnende gode rolleprestasjon bærer store deler av filmen.

Vox Lux fremstiller popartisten «Celeste» sin tilblivelse, mot en beksvart bakgrunn som overlevende av en skolemassakre. Skuespiller, regissør og manusforfatter Brady Corbet vakte oppsikt allerede med sin debutfilm, The Childhood of a Leader (vist i sideprogrammet Orizzonti i Venezia i 2015), og hans virtuose registil gjorde at vi sammenlignet ham med Xavier Dolan i den nevnte festivalpodkasten.

Vox Lux får norsk kinopremiere allerede 25. januar.

*

*