Nydelig animert trailer til tidsreisefilmen Looper

Regissør Rian Johnson fikk sitt gjennombrudd med neonoiren Brick i 2005, og er i høst premiereklar med Looper – en konseptuell tidsreisefilm som etter en rekke festivalvisninger har bygget seg god buzz. Nå har den amerikanske distributøren sluppet en spesial-animert trailer.

Dette ligner ikke noe vi har sett i dette formatet tidligere. Klippet består utelukkende av maleriske strøk som driver over bildets motiv, fritt for dialog og uten plottpresentasjon. Etter hva vi forstår er det ikke animasjon i Looper, så uttrykket i denne traileren står i utgangspunktet helt på egne ben. Det skal sies at filmen allerede har to tradisjonelle trailere ute, og animasjonene er basert på sekvenser fra filmen.

Men det ligger i familien: Rian Johnson har samarbeidet med sine to fettere Nathan Johnson (komponist) og Zachary Johnson (designer) på tidligere filmer, og det er sistnevnte som står bak denne animerte traileren – laget i samarbeid med kunstneren Noah Fisher. Førstnevnte har komponert musikken til Looper, som også bruker under denne traileren. Les mer om arbeidet på deres blogg, hvor det også går an å kjøpe trykte bilder av noen motiver fra traileren.

Looper har norsk kinopremiere 12. oktober.