Trailer

Eksplosiv ny trailer til Neill Blomkamps Elysium avslører mye

Neill Blomkamp bykset opp på stjernehimmelen med den 4 ganger Oscar-nominerte District 9 – en lurvete, fornøyelig science fiction med innslag av svart komedie og bitende samfunnskritikk. Hans nye film Elysium er klar for norske kinoer allerede i august, og vil du vite omtrent akkurat hva som venter deg, kan du ta en kikk på denne nyeste traileren.

Filmen utspiller seg omlag 150 år i fremtiden. De rike og priviligerte har tatt bopel i en gigantisk romstasjon – tilsynelatende kjemisk renset for sykdommer, konflikter og andre vanskeligheter. Resten av menneskeheten kjemper for å overleve på de siste restene av det som en gang var den fantastiske jordkloden. Etter et uhell får Max De Costa (Matt Damon) en vanskelig oppgave: han må reise til Elysium for å redde livet sitt, og samtidig forsøke å gjenopprette balansen mellom menneskene på Elysium og jorda.

Et spennende premiss, men Matt Damons helteskikkelse minner såpass mye om en slumdog-variant av Iron Man at filmen potensielt sett står i fare for å bli en av disse glimrende ideene som sklir ut i masete håndholdt action. Men vi håper og tror på det beste, for det er mye å glede seg over i denne traileren – da særlig utformingen av selve Elysium, som ser helt fantastisk ut. Imidlertid viser snutten så mye av handlingsforløpet at den bare kan anbefales med visse forbehold. Hvorfor må alle trailere være så innmari lange nå til dags? Den debatten tar vi eventuelt ved en senere anledning.

Elysium har norsk kinopremiere 16. august.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 1 kommentar

  1. Robin sier:

    Virker ikke dette litt uorginalt? Får litt oblivion vibber av denne traileren, for jeg ser intet nytt her. Er ganske lei av denne «fellesskapet/corporate world vs. individualisme» tematikken i disse filmene nå. Dessuten synes jeg det visuelle minner for mye om ting jeg har sett mang en gang før, inkludert District 9, men også Avatar og samtlige post-2000 sci-fi spill ala Mass Effect. Masse småplukk her syntes jeg; hvorfor må Elysium (romstasjonen) være så lik den fra 2001: En romodyssé?

    Filmen er sikkert kul, men forventningene gikk betraktelig ned etter å ha sett denne traileren. Håper ikke karakter-trådene til Matt Damon og Jodie Foster er like dølle som man får inntrykk av i traileren.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>