Ny, spektakulær trailer til Ridley Scotts Exodus: Gods and Kings

Nå er en ny, mer omfangsrik trailer til Ridley Scotts kommende bibel-ekstravagansa Exodus: Gods and Kings sluppet, og den fremviser heldigvis en rekke gudsbenådede tablåer i beste Scott-stil.

Første trailer var god, men nøret også opp under skepsisen knyttet til filmens visuelle uttrykk. Var det for mye gull, glitter og kitsch? Ville den makte å skille seg tilstrekkelig fra andre effekt-fester i senere tid?

Vel, denne nye traileren blåser mye av tvilen til side. Det starter kontemplativt, men bygger spektakulær dramatikk i god trailerånd mens bildene veksler kontinuerlig mellom nærbilder og noen helt fantastiske totalbilder (eller vistaer, som vi liker å si). Det er fremdeles mye farao-gull, men her finnes også både jordlige og nattlige farger i sjatteringer av brunt, skittent og blått som vi kjenner igjen fra Gladiator og Kingdom of Heaven.

Best av alt – filmen tar seg selv blodig seriøst. Dette er naturligvis et varemerke for Scott, men det gjør ham også mer sårbar dersom ikke dialog og visualitet synkroniserer. Her er det imidlertid ingen tvil om at Egyptens ti plager bærer med seg mer gravitas enn en gjennomsnittlig Roland Emmerich-film (ikke et vondt ord om Emmerich, som er god på sitt vis, men dette er noe annet).

Vi får også se et betydelig spekter i både Christian Bale og Joel Edgertons tolkninger av henholdsvis Moses og Ramesses II – fra det innelukkede og forknytte til det brutale og utagerende. Det lover godt.

Exodus: Gods and Kings har norsk kinopremiere i 3D 19. desember. Inntil da – nyt traileren, og det påfølgende utvalget av stillbilder:

*

Exodus Exodus Exodus Exodus Exodus Exodus Exodus