Ny film fra Quentin Tarantino på trappene – skal ta for seg historien om Charles Manson-mordene

Quentin Tarantino har planen klar for sin neste film, som skal gjenfortelle historien rundt Charles Manson-mordene, og til de sentrale rollene sikter Tarantino nok en gang mot et stjernelag, med Brad Pitt, Jennifer Lawrence og Margot Robbie som de første høyaktuelle navnene.

Det er bransjebladet The Hollywood Reporter som idag bringer den første saken om prosjektet. Quentin Tarantino, som etter sigende har uttalt at han kun vil regissere et par filmer til før han legger opp, har i løpet av de siste årene hintet om en rekke potensielle prosjekter han kunne være interessert i å gjennomføre, men det har aldri tidligere blitt nevnt noe om en film om Manson-mordene.

Men visstnok er Tarantino for lengst i gang med å stable prosjektet på beina, og både Brad Pitt og Jennifer Lawrence skal altså være i kikkerten for sentrale roller. Det samme er (selvfølgelig) Samuel L. Jackson, og Margot Robbie – som skal være den fremste kandidaten til å spille Mansons mest berømte offer, Sharon Tate, den daværende konen til regissør Roman Polanski. Tate var gravid i åttende måned da hun 9. august 1969 ble brutalt drept av gjengen til Manson.

Dette prosjektet vil unektelig representere en interessant utvikling for Tarantino, for dette kan bli hans første film som er basert på virkelige hendelser. Et annet nysgjerrighetsvekkende aspekt ved prosjektet er hvordan en så idiosynkratisk og stilbevisst regissør som Tarantino vil velge å tilnærme seg materialet og epoken – han har som kjent stor kjærlighet for film og musikk fra 1960-tallet.

Etter sigende vil ikke rettighetene være i boks før tidligst til høsten, og produksjonsstart er spådd til å starte sommeren 2018.